Πολιτική Ασφαλείας Τροφίμων

A bronze vertical line
A bronze vertical line
Κωδικός: ΗΠ1
Έκδοση: 3η

Η Διοίκηση της επιχείρησης καθορίζει Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων και Αντικειμενικούς Στόχους για την ασφάλεια των τροφίμων που παράγει μέσω των οποίων επιτυγχάνει αφενός την αναγνώριση και αξιολόγηση και αφετέρου τον έλεγχο των κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων στην παραγωγή & διάθεση προϊόντων μαζικής εστίασης και η οργάνωση δεξιώσεων.

“Η Συνεχής Βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσµατικότητας της επιχείρησης και του Συστήματος Διαχείρισης της ασφάλειας των Τροφίμων αποτελεί δέσμευση της Διοίκησης της επιχείρησης και βασίζεται στην ενεργό συµμετοχή και συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε αυτή”.

Ο έλεγχος της εφαρμογής του Συστήματος Διαχειρίσεις της Ασφάλειας των Τροφίμων ανατίθεται στον Συντονιστή της Ομάδας HACCP, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης.

Η διοίκηση της επιχείρησης:

  • Ορίζει ως Πεδίο Εφαρµογής του συστήματος HACCPτο σύνολο των σταδίων των απαιτούμενων δράσεων και συστηματικών ελέγχων όλων των βηµάτων, από την παραλαβή των α’ & βοηθητικών υλών μέχρι την διάθεση των προϊόντων.
  • Προσδιορίζει ότι η Πολιτική της Επιχείρησης «CLUB SERVICE» ανταποκρίνεται και είναι σύμφωνη με τους στόχους της επιχείρησης, δηλαδή εστιάζεται στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ και ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΐΟΝΤΩΝ ΚΡΥΑΣ, ΖΕΣΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ.
  • Πληροί τις απαιτήσεις του Προτύπου |80 22000, όντας παράλληλα προσαρµοσµένο στις ιδιαιτερότητες της επιχείρησης.

Η διοίκηση της επιχείρησης δηλώνει ότι δεσμεύεται εφεξής:

  • Να λαµβάνει συνεχώς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή της πολιτικής, µε την πιστή εφαρµογή του Συστήματος ΗΑΟΟΡ, την ανασκόπηση του, την διόρθωση του, τη συνεχή βελτίωση του και την προώθηση της ενίσχυσης της κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων στο προσωπικό της.
  • Να τηρεί πιστά την νοµοθεσία που διέπει την συγκεκριμένη δραστηριότητα καθώς και τους νόμους περί υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων (ΚΑΝ 178/2ΟΟΖ/ΕΕ, ΚΑΝ 852|2004/ΕΕ και ΚΥΑ 15523|2006 όπως τροποποιήθηκε).
  • Φροντίζει για την έγκαιρη επικοινωνία µε τις αρµόδιες αρχές σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε προβλήματος το οποίο Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των τροφίµων.
  • Ορίζει σαν στόχους ασφάλειας τροφίµων :
    • Να µην διαθέσει ούτε ένα προϊόν με φυσικό ή µικροβιολογικό κίνδυνο (λόγω δικής της υπαιτιότητας)
    • Τα παράπονα των πελατών που αφορούν την ποιότητα και την ασφάλεια του προϊόντος να είναι λιγότερα από το 0,03% επί του συνόλου αυτών.